Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Schotse doedelzakband in Ahoy Rotterdam

23 maart 2019

Geschreven door: Kees

Vanavond staat de Music Show Scotland voor het zesde achtereenvolgende jaar in Ahoy Rotterdam. In de show staat de Schotse doedelzak centraal.

Voor vele bezoekers is het optreden van de massed pipes and drums een van de hoogtepunten. Binnen deze grote formatie werken verschillende pipe bands uit binnen- en buitenland samen. Speciale gast vanavond is The Preston Lodge Highschool Pipe Band uit Prestonlodge, Schotland. Deze jeugdband werd in 2012 opgericht als onderdeel van een Schots schoolmuziekprogramma om de doedelzak populair te houden onder de jeugd en nieuw talent te kweken. Prestonlodge is inmiddels een succesvolle doedelzak en won al diverse prijzen tijdens wedstrijden. De band trad al eerder op in China en is vanavond in Rotterdam te horen.

De totale cast van de show bestaat uit meer dan 200 artiesten. Het muziekprogramma van de show bestaat uit Schotse traditionals, popmuziek, ballads, dansen en folkmuziek.

De Music Show Scotland toert het gehele jaar door diverse landen. Meer informatie over de show, data en locaties kunt u vinden op www.musicshowscotland.com

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Tijdens de jaarlijkse miniband- en solocompetities op zaterdag 23 maart in Kerkdriel, sleepte Inter Scaldis Pipes and Drums de meeste prijzen binnen. Grote winnaar bij de solowedstijden was piper Martijn Selier.

Competitie Kerkdriel op één dag!

Competitie Kerkdriel op één dag!

Op zaterdag 23 maart vinden de jaarlijkse miniband- en solocompetities plaats georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB). Er doen zes doedelzakbands mee uit Nederland en België. Daarnaast zijn er verschillende solisten in dertien onderdelen piping en drumming.

International Bagpipe Day 2024

International Bagpipe Day 2024

10 maart is International Bagpipe Day waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van de doedelzak. De Schotse doedelzak werd in de afgelopen decennia bespeeld op bijzondere locaties en tijdens gekke acties. Ministerie van Doedelzaken heeft drie opvallende momenten uitgezocht.