Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Schotse doedelzakband in Ahoy Rotterdam

23 maart 2019

Geschreven door: Kees

Vanavond staat de Music Show Scotland voor het zesde achtereenvolgende jaar in Ahoy Rotterdam. In de show staat de Schotse doedelzak centraal.

Voor vele bezoekers is het optreden van de massed pipes and drums een van de hoogtepunten. Binnen deze grote formatie werken verschillende pipe bands uit binnen- en buitenland samen. Speciale gast vanavond is The Preston Lodge Highschool Pipe Band uit Prestonlodge, Schotland. Deze jeugdband werd in 2012 opgericht als onderdeel van een Schots schoolmuziekprogramma om de doedelzak populair te houden onder de jeugd en nieuw talent te kweken. Prestonlodge is inmiddels een succesvolle doedelzak en won al diverse prijzen tijdens wedstrijden. De band trad al eerder op in China en is vanavond in Rotterdam te horen.

De totale cast van de show bestaat uit meer dan 200 artiesten. Het muziekprogramma van de show bestaat uit Schotse traditionals, popmuziek, ballads, dansen en folkmuziek.

De Music Show Scotland toert het gehele jaar door diverse landen. Meer informatie over de show, data en locaties kunt u vinden op www.musicshowscotland.com

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

De Nederlandse Kimberly Terburg doet dit jaar mee met de Basel Tattoo. Met haar oude pipe band uit Zuid-Afrika speelt de Groningse mee als tenor drummer.

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

De Holland Massed Pipes and Drums speelt dit jaar tweemaal tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Naast de intocht op de laatste wandeldag (vrijdag) over de Via Gladiola, speelt de doedelzakband ook tijdens de zogenaamde Vlaggenparade op zondagmiddag.

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) heeft met behulp van enkele van haar leden en andere geïnteresseerden een succesvolle ochtend gehad voor het bepalen van haar nieuwe koers. Een deel van het huidige bestuur gaat dit niet meer meemaken. Voorzitter Sybren Vis en zijn penningmeester en secretaris maakten zaterdag hun vertrek bekend.