Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Kees

Hoe springlevend is de Schotse clan?

18 februari 2020

Schotland staat bekend om zijn talrijke clans waarvan de familiegeschiedenis eeuwen terug gaat en vele tradities kent. Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen en universiteiten uit Spanje en Zuid-Korea waren benieuwd naar het clanleven, de gebruiken, de geschiedenis en hoe belangrijk de clan tegenwoordig nog is in Schotland en daarbuiten. Ze reisden in november af naar Schotland en waren een week te gast bij de clan Macpherson. Ze hielden onder andere interviews met leden van The Official Clan Macpherson Association, bezochten het Clan Macpherson Museum en een kilt maker.

Het resultaat werd maandag 20 januari gepresenteerd tijdens het Documentary Film Festival van de Hanze University of Applied Sciences Groningen in het Forum Groningen. De film staat sinds kort op YouTube en geeft een interessante kijk op een stuk Schotse geschiedenis.

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Scotfest van Xanten naar Goch

Scotfest van Xanten naar Goch

De 14e editie van Scotfest vindt niet plaats in Xanten maar in Goch. Daarmee lijkt het kleine maar sfeervolle festival (met competitie), net over de grens bij Nijmegen, een nieuwe vaste locatie te hebben gevonden.

Nieuw NOvDB-bestuur met opdracht

Nieuw NOvDB-bestuur met opdracht

De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) heeft een nieuw bestuur. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op zaterdag 13 mei was er kritiek maar werd er ook gesproken over de toekomst. Het bestuur beloofde met een plan te komen.

In Memoriam: Anja Mellink-Stuiver

In Memoriam: Anja Mellink-Stuiver

Op zaterdag 6 mei is Anja Mellink-Stuiver overleden. Zij was sinds het ontstaan van het Ministerie van Doedelzaken, in 2016, lid van ons kleine team. Maar haar voorliefde voor Schotland en pipe bands gaat veel verder terug.