Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Hoe springlevend is de Schotse clan?

18 februari 2020

Geschreven door: Kees

Schotland staat bekend om zijn talrijke clans waarvan de familiegeschiedenis eeuwen terug gaat en vele tradities kent. Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen en universiteiten uit Spanje en Zuid-Korea waren benieuwd naar het clanleven, de gebruiken, de geschiedenis en hoe belangrijk de clan tegenwoordig nog is in Schotland en daarbuiten. Ze reisden in november af naar Schotland en waren een week te gast bij de clan Macpherson. Ze hielden onder andere interviews met leden van The Official Clan Macpherson Association, bezochten het Clan Macpherson Museum en een kilt maker.

Het resultaat werd maandag 20 januari gepresenteerd tijdens het Documentary Film Festival van de Hanze University of Applied Sciences Groningen in het Forum Groningen. De film staat sinds kort op YouTube en geeft een interessante kijk op een stuk Schotse geschiedenis.

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Pipe banner voor Zwolse band

Pipe banner voor Zwolse band

De Lowland Brigade Pipe Band in Zwolle heeft een eigen pipe banner. Een cadeau van de leden aan de vereniging ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum.

Clan MacBeth organiseert Schotse Avond

Clan MacBeth organiseert Schotse Avond

The Clan MacBeth Pipe Band uit Groningen organiseert op zaterdagavond 4 november haar jaarlijkse concertavond. Onder leiding van de nieuwe pipe major blikt de vereniging terug op haar jubileum reis naar Schotland en deelname aan de wereldkampioenschappen in Glasgow.