Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Kees

Hoe springlevend is de Schotse clan?

18 februari 2020

Schotland staat bekend om zijn talrijke clans waarvan de familiegeschiedenis eeuwen terug gaat en vele tradities kent. Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen en universiteiten uit Spanje en Zuid-Korea waren benieuwd naar het clanleven, de gebruiken, de geschiedenis en hoe belangrijk de clan tegenwoordig nog is in Schotland en daarbuiten. Ze reisden in november af naar Schotland en waren een week te gast bij de clan Macpherson. Ze hielden onder andere interviews met leden van The Official Clan Macpherson Association, bezochten het Clan Macpherson Museum en een kilt maker.

Het resultaat werd maandag 20 januari gepresenteerd tijdens het Documentary Film Festival van de Hanze University of Applied Sciences Groningen in het Forum Groningen. De film staat sinds kort op YouTube en geeft een interessante kijk op een stuk Schotse geschiedenis.

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Diverse Nederlandse doedelzakbands herdenken zondag 13 november, Remembrance Sunday, de Britse en Canadese militairen die omkwamen tijdens de bevrijding van Nederland. Wie er bij wil zijn, vindt in dit artikel een overzicht van waar en wanneer welke bands spelen.

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie van Doedelzaken start zaterdagavond 5 november in Groningen de promotietour. In de stand presenteert het informatiecentrum promotiemateriaal en de eerste druk van het magazine ‘Pipe(r)s of War’. De nieuwe folder werd vrijdag officieel overhandigd aan de voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB).

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu! De maand oktober was ‘Maand van de geschiedenis’ in Nederland onder het motto ‘ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Ministerie van Doedelzaken draagt graag haar steentje bij en dook in de archieven. We gaan terug naar 13 en 26 oktober 1944.