Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Rob

Happy Tartan Day!

6 april 2020

Tartan Day is een feest dat in het leven is geroepen om de Schotse cultuur te vieren. Uiteraard is deze datum niet zomaar gekozen: op 6 april 1320, vandaag 700 jaar geleden, werd de ‘Declaration of Arbroath’ door Schotse edelen verstuurd naar Paus Johannes XXII waarin ze hem verzochten om erkenning van Schotland als zelfstandige staat met Robert the Bruce als koning.

Wie aan de Schotse cultuur denkt, denkt ook aan de kilt. Wist je bijvoorbeeld dat de enige officiële kiltmaker buiten het Verenigd Koninkrijk een Nederlandse is?  
Houd deze pagina in de gaten voor een uitgebreid artikel later deze week.

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Aftrap competitieseizoen geslaagd

Aftrap competitieseizoen geslaagd

Na drie jaar afwezigheid was er zaterdag 18 maart weer een competitie voor doedelzakands en solospelers op Nederlandse bodem. De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands kan terugkijken op een geslaagde aftrap van het competitieseizoen.

Competitie voor minibands en solisten in Kerkdriel

Competitie voor minibands en solisten in Kerkdriel

Op zaterdag 18 maart vindt in Kerkdriel de Solo-en Miniband Competities plaats. Zes minibands en diverse sololisten worden gejureerd door Josien Teerlink, Thomas Kerkhof en Carel Ooms.

Geslaagde eerste Burns Supper bij Beatrix

Geslaagde eerste Burns Supper bij Beatrix

Beatrix Pipe Band hield vrijdag 27 januari haar eerste Burns Supper ter ere van Robert Burns. Een goed georganiseerde avond met een perfecte combinatie van Schotse traditie, eten, muziek en toespraken.