Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Rob

Happy Tartan Day!

6 april 2020

Tartan Day is een feest dat in het leven is geroepen om de Schotse cultuur te vieren. Uiteraard is deze datum niet zomaar gekozen: op 6 april 1320, vandaag 700 jaar geleden, werd de ‘Declaration of Arbroath’ door Schotse edelen verstuurd naar Paus Johannes XXII waarin ze hem verzochten om erkenning van Schotland als zelfstandige staat met Robert the Bruce als koning.

Wie aan de Schotse cultuur denkt, denkt ook aan de kilt. Wist je bijvoorbeeld dat de enige officiële kiltmaker buiten het Verenigd Koninkrijk een Nederlandse is?  
Houd deze pagina in de gaten voor een uitgebreid artikel later deze week.

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

1e prijs voor Beatrix PB tijdens WMC 1978

1e prijs voor Beatrix PB tijdens WMC 1978

Tijdens het Wereldmuziekconcours van 1978 stonden twee pipe bands op het programma. Beatrix Pipe Band uit Hilversum ging naar huis met een eerste prijs. We kijken terug op die gebeurtenis.

Clan MacBeth viert 35-jarig jubileum

Clan MacBeth viert 35-jarig jubileum

The Clan MacBeth Pipe Band uit Groningen vierde op zaterdag 9 juli haar 35-jarig jubileum met een bijeenkomst voor leden en oudleden. De band kent een rijke geschiedenis.

Leerling kiltmakers gezocht!

Leerling kiltmakers gezocht!

De enige gecertificeerde Schotse kiltmaker van Nederland, Annette Plantinga, wil graag ook lerares worden. Om nieuwe kiltmakers te kunnen beoordelen, moet zij volgens de richtlijnen gecertificeerd worden. En daar spelen leerling kiltmakers een belangrijke rol in.