Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Rob

Happy Tartan Day!

6 april 2020

Tartan Day is een feest dat in het leven is geroepen om de Schotse cultuur te vieren. Uiteraard is deze datum niet zomaar gekozen: op 6 april 1320, vandaag 700 jaar geleden, werd de ‘Declaration of Arbroath’ door Schotse edelen verstuurd naar Paus Johannes XXII waarin ze hem verzochten om erkenning van Schotland als zelfstandige staat met Robert the Bruce als koning.

Wie aan de Schotse cultuur denkt, denkt ook aan de kilt. Wist je bijvoorbeeld dat de enige officiële kiltmaker buiten het Verenigd Koninkrijk een Nederlandse is?  
Houd deze pagina in de gaten voor een uitgebreid artikel later deze week.

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Diverse Nederlandse doedelzakbands herdenken zondag 13 november, Remembrance Sunday, de Britse en Canadese militairen die omkwamen tijdens de bevrijding van Nederland. Wie er bij wil zijn, vindt in dit artikel een overzicht van waar en wanneer welke bands spelen.

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie van Doedelzaken start zaterdagavond 5 november in Groningen de promotietour. In de stand presenteert het informatiecentrum promotiemateriaal en de eerste druk van het magazine ‘Pipe(r)s of War’. De nieuwe folder werd vrijdag officieel overhandigd aan de voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB).

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu! De maand oktober was ‘Maand van de geschiedenis’ in Nederland onder het motto ‘ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Ministerie van Doedelzaken draagt graag haar steentje bij en dook in de archieven. We gaan terug naar 13 en 26 oktober 1944.