Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Doedelzakken zorgen voor muzikale afwisseling

30 april 2020

Geschreven door: Kees

In tijden van de COVID19-crisis is de Schotse doedelzak, begeleid door een drummer, een welkome afwisseling voor bewoners van verpleeghuizen en wooncomplexen voor bejaarden.

De afgelopen weken werd er door pipers en drummers van diverse Nederlandse doedelzakbands op verschillende locaties in hun stad en regio gespeeld. Belangrijk daarbij is dat de 1,5 meter afstand wordt aangehouden, het optreden van te voren niet wordt aangekondigd en geen langdurige geluidsoverlast wordt veroorzaakt. Daar hielden de leden van de doedelzakbands zich perfect aan! Voor de vele bewoners van de verpleeghuizen en bejaardencomplexen ongetwijfeld ook een herinnering aan de bevrijdingsdagen van 1944/1945 toen ook op diverse plekken in Nederland doedelzakken te horen waren, en een welkome afwisseling in deze tijden van Corona. Topprestaties van Nederlandse pipe bands! Dank aan alle doedelzakspelers en drummers. Blijf gezond!

Afbeeldingen geleverd door Pegasus Pipes & Drums uit Barneveld (boven) en The Clan MacBeth Pipe Band uit Groningen (onder).

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

De Nederlandse Kimberly Terburg doet dit jaar mee met de Basel Tattoo. Met haar oude pipe band uit Zuid-Afrika speelt de Groningse mee als tenor drummer.

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

De Holland Massed Pipes and Drums speelt dit jaar tweemaal tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Naast de intocht op de laatste wandeldag (vrijdag) over de Via Gladiola, speelt de doedelzakband ook tijdens de zogenaamde Vlaggenparade op zondagmiddag.

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) heeft met behulp van enkele van haar leden en andere geïnteresseerden een succesvolle ochtend gehad voor het bepalen van haar nieuwe koers. Een deel van het huidige bestuur gaat dit niet meer meemaken. Voorzitter Sybren Vis en zijn penningmeester en secretaris maakten zaterdag hun vertrek bekend.