Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

George Alblas overleden

2 oktober 2021

Geschreven door: Kees

In Barneveld is na een kort ziekbed George Alblas overleden, hij is 65 jaar geworden. George Alblas startte met doedelzakspelen in de jaren negentig en speelde bij verschillende Nederlandse bands. Tot eind 2014 was hij zowel pipe major als drum major bij The Pipes and Drums of The Royal British Legion, The Netherlands. De afgelopen jaren was hij de drijvende kracht achter een groep pipers en drummers in Arnhem.

Hij was een groot liefhebber van Britse militaire muziek en verzamelde miniatuuruitvoeringen van Britse militaire orkesten. Alblas was in de jaren negentig grondlegger van The Voorthuizen Military Tattoo die tot 2010 diverse malen werd gehouden in de Gelderse plaats.

De afscheidsdienst wordt gehouden op dinsdag 5 oktober om 13:30u in de Dorpskerk, Kerkstraat 35 in Voorthuizen. Aansluitend is de begrafenis op de gemeentelijke begraafplaats ‘Diepenbosch’ aan de Rubensstraat 71 in Voorthuizen. Er is een online condoleancepagina voor George Alblas ingericht.

George Alblas tijdens een optreden bij de Engelse ambassade in Den Haag in 2012
Foto: H. Disseldorp

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

Nederlandse drummer bij Basel Tattoo

De Nederlandse Kimberly Terburg doet dit jaar mee met de Basel Tattoo. Met haar oude pipe band uit Zuid-Afrika speelt de Groningse mee als tenor drummer.

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

HMPD speelt tweemaal tijdens Vierdaagse

De Holland Massed Pipes and Drums speelt dit jaar tweemaal tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Naast de intocht op de laatste wandeldag (vrijdag) over de Via Gladiola, speelt de doedelzakband ook tijdens de zogenaamde Vlaggenparade op zondagmiddag.

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

Deel bestuur stapt op, nieuwe koers NOvDB

De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) heeft met behulp van enkele van haar leden en andere geïnteresseerden een succesvolle ochtend gehad voor het bepalen van haar nieuwe koers. Een deel van het huidige bestuur gaat dit niet meer meemaken. Voorzitter Sybren Vis en zijn penningmeester en secretaris maakten zaterdag hun vertrek bekend.