Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Kees

Elizabeth II

9 september 2022

21 april 1926 – 8 september 2022

We zijn diep bedroefd door het overlijden van Koningin Elizabeth II afgelopen donderdag op Balmoral Castle in Schotland. Zij was tijdens haar leven een constante factor voor veel mensen, zowel binnen het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland als daarbuiten. Haar loyaliteit, plichtsbesef en de aandacht voor veel mensen, waaronder veteranen, was exceptioneel. Haar leiderschap was een voorbeeld voor iedereen.

Onze gedachten gaan uit naar de Koninklijke Familie.

Rest in Peace Elizabeth II.

Hrh Princess Elizabeth in the Auxiliary Territorial Service, April 1945
Princess Elizabeth, a 2nd Subaltern in the ATS standing in front of an ambulance.
Foto: Imperial War Museum (TR 2832)

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Scotfest van Xanten naar Goch

Scotfest van Xanten naar Goch

De 14e editie van Scotfest vindt niet plaats in Xanten maar in Goch. Daarmee lijkt het kleine maar sfeervolle festival (met competitie), net over de grens bij Nijmegen, een nieuwe vaste locatie te hebben gevonden.

Nieuw NOvDB-bestuur met opdracht

Nieuw NOvDB-bestuur met opdracht

De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB) heeft een nieuw bestuur. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op zaterdag 13 mei was er kritiek maar werd er ook gesproken over de toekomst. Het bestuur beloofde met een plan te komen.

In Memoriam: Anja Mellink-Stuiver

In Memoriam: Anja Mellink-Stuiver

Op zaterdag 6 mei is Anja Mellink-Stuiver overleden. Zij was sinds het ontstaan van het Ministerie van Doedelzaken, in 2016, lid van ons kleine team. Maar haar voorliefde voor Schotland en pipe bands gaat veel verder terug.