Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Elizabeth II

9 september 2022

Geschreven door: Kees

21 april 1926 – 8 september 2022

We zijn diep bedroefd door het overlijden van Koningin Elizabeth II afgelopen donderdag op Balmoral Castle in Schotland. Zij was tijdens haar leven een constante factor voor veel mensen, zowel binnen het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland als daarbuiten. Haar loyaliteit, plichtsbesef en de aandacht voor veel mensen, waaronder veteranen, was exceptioneel. Haar leiderschap was een voorbeeld voor iedereen.

Onze gedachten gaan uit naar de Koninklijke Familie.

Rest in Peace Elizabeth II.

Hrh Princess Elizabeth in the Auxiliary Territorial Service, April 1945
Princess Elizabeth, a 2nd Subaltern in the ATS standing in front of an ambulance.
Foto: Imperial War Museum (TR 2832)

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Tijdens de jaarlijkse miniband- en solocompetities op zaterdag 23 maart in Kerkdriel, sleepte Inter Scaldis Pipes and Drums de meeste prijzen binnen. Grote winnaar bij de solowedstijden was piper Martijn Selier.

Competitie Kerkdriel op één dag!

Competitie Kerkdriel op één dag!

Op zaterdag 23 maart vinden de jaarlijkse miniband- en solocompetities plaats georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB). Er doen zes doedelzakbands mee uit Nederland en België. Daarnaast zijn er verschillende solisten in dertien onderdelen piping en drumming.

International Bagpipe Day 2024

International Bagpipe Day 2024

10 maart is International Bagpipe Day waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van de doedelzak. De Schotse doedelzak werd in de afgelopen decennia bespeeld op bijzondere locaties en tijdens gekke acties. Ministerie van Doedelzaken heeft drie opvallende momenten uitgezocht.