Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

BREAKING: Music Show Scotland stopt met toeren

16 januari 2020

Geschreven door: Kees

Music Show Scotland stopt eind 2020 met toeren en komt met nieuw concept!

Music Show Scotland stopt na december 2020 met toeren door Europa. Na 15 jaar volle zalen te hebben getrokken in onder andere Duitsland en Nederland komt er een einde een Schotse en Ierse show in haar huidige vorm, die inmiddels vele duizenden fans heeft. “Een droom is uitgekomen, we hebben een fantastische productie ontwikkeld met een geweldige cast en crew. We hebben in de mooiste en grootste concerthallen gestaan en hebben vele toeschouwers ontroerd met mooie muziek op de Schotse doedelzak”, aldus directeur Hans Beerten van Beerten Events uit Borculo.

“Het is tijd voor de realisatie van nieuwe dromen. We werken hard aan de bouw van een concerthal in Borculo waar we muziek- en showproducties gaan verzorgen. Music Show Scotland is er straks een van. In de hal komt plek voor enkele duizenden toeschouwers.”

– Hans Beerten, Beerten Events

Music Show Scotland ontstond in 2004 als Celtic Night, een lokaal concert van de doedelzakband Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo. De eerste uitvoering was in Borculo maar de productie was al snel te zien en horen in onder andere Doesburg, Dinxperlo en Enschede. Het publiek was enthousiast en de Celtic Night ging de grens over naar locaties in de regio onder de naam Music Show Scotland. De Schotse muziekproductie werd enorm goed ontvangen door het Duitse publiek en Music Show Scotland ging toeren in kleine hallen door heel Duitsland. De bezoekersaantallen stegen en eind 2009 ging de productie naar grotere hallen in Berlijn, Hannover, Hamburg, Nürnberg. Het drie uur durend show- en muziekspektakel werd niet alleen verzorgd door doedelzakbands uit Borculo, de rest van Nederland maar ook uit Duitsland, België en Schotland. Ook een orkest, een folkband, een koor, solisten en groepen Schotse en Ierse danseressen vormde onderdeel van de 200-koppige cast.De Duitse televisie raakte geïnteresseerd in de show en maakte enkele reportages over het muziekspektakel. Het leidde uiteindelijk tot een optreden tijdens de bekende ZDF-televisieshow Fernsehgarten.

De afgelopen jaren stond Music Show Scotland in hallen in Duitsland, Denemarken, Zwitserland, België en Nederland. Hoogtepunten waren de shows in Rotterdam Ahoy (op zaterdag 28 maart 2020 voor de zevende maal!) en de shows in het GelreDome in Arnhem met onder andere het Jostiband Orkest en sopraan Mathanja Kornelissen. Bijzonder was ook de deelname van de wereldberoemde Royal Scots Dragoon Guards aan de show in 2012. Music Show Scotland heeft in al die jaren een grote fanclub opgebouwd. “We hadden jaarlijkse vaste toeschouwers maar er waren ook bezoekers die niet zonder de show konden en meerdere malen per jaar kwamen kijken. Bijzonder was de show in het Deense Herning waar zelfs toeschouwers uit Noorwegen en Zweden voor kwamen. Ook de Schotse deelnemers en bezoekers waren aangenaam verrast door onze geweldige productie. Een mooie reclame voor Schotland”, aldus productiemanager Anke Beerten. “We zijn er trots op dat de grote doedelzakbandformatie van Music Show Scotland al tien jaar geleid wordt door een Schotse pipe major.”

Nu 15 jaar verder wordt het tijd voor een nieuw concept dat de komende tijd ontwikkeld wordt. De nieuwe show is medio 2021 voor het eerst te bezoeken in de nieuwe hal in Borculo. Tot eind december is Music Show Scotland nog onderweg in Nederland, België en Duitsland. “We gaan er nog een feest van maken in Brussel, Hannover, Rotterdam, München, Mannheim, Berlijn, Antwerpen en Oberhausen. Dan zit het reizen voor ons er op en verwelkomen we onze fans graag in het ons nieuwe kasteel in Borculo”, aldus Hans Beerten, die beter bekend staat als de Earl van Borculo.

Wie er nog bij wil zijn op een van de locaties dit jaar, kan voor meer informatie en tickets terecht op www.musicshowscotland.com

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Tijdens de jaarlijkse miniband- en solocompetities op zaterdag 23 maart in Kerkdriel, sleepte Inter Scaldis Pipes and Drums de meeste prijzen binnen. Grote winnaar bij de solowedstijden was piper Martijn Selier.

Competitie Kerkdriel op één dag!

Competitie Kerkdriel op één dag!

Op zaterdag 23 maart vinden de jaarlijkse miniband- en solocompetities plaats georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB). Er doen zes doedelzakbands mee uit Nederland en België. Daarnaast zijn er verschillende solisten in dertien onderdelen piping en drumming.

International Bagpipe Day 2024

International Bagpipe Day 2024

10 maart is International Bagpipe Day waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van de doedelzak. De Schotse doedelzak werd in de afgelopen decennia bespeeld op bijzondere locaties en tijdens gekke acties. Ministerie van Doedelzaken heeft drie opvallende momenten uitgezocht.