Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Happy Tartan Day!

6 april 2020

Geschreven door: Rob

Tartan Day is een feest dat in het leven is geroepen om de Schotse cultuur te vieren. Uiteraard is deze datum niet zomaar gekozen: op 6 april 1320, vandaag 700 jaar geleden, werd de ‘Declaration of Arbroath’ door Schotse edelen verstuurd naar Paus Johannes XXII waarin ze hem verzochten om erkenning van Schotland als zelfstandige staat met Robert the Bruce als koning.

Wie aan de Schotse cultuur denkt, denkt ook aan de kilt. Wist je bijvoorbeeld dat de enige officiële kiltmaker buiten het Verenigd Koninkrijk een Nederlandse is?  
Houd deze pagina in de gaten voor een uitgebreid artikel later deze week.

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Veel doedelzakmuziek tijdens Airborne maand

Veel doedelzakmuziek tijdens Airborne maand

Veel doedelzakmuziek tijdens de Airborne Maand waarin wordt herdacht dat 80 jaar geleden Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem plaatsvonden. Dit alles in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en H.R.H. Princess Anne (The Princess Royal).

Jubileum Seaforth met massed band

Jubileum Seaforth met massed band

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums viert haar 25e verjaardag. Dit doen zij samen met drie gastbands en verzorgen op 14 september optredens in Voorthuizen en Barneveld.

Beatrix blikt terug op Worlds

Beatrix blikt terug op Worlds

Beatrix Pipe Band behaalde zaterdag 14 augustus een zevende plaats op de World Pipe Band Championships in Glasgow. In Grade 4B, met 49 deelnemende pipe bands, wist Beatrix zich na de voorronde te kwalificeren voor de finale. Enkele spelers blikken terug.