Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Kees

Borculose doedelzakband 25 jaar

25 maart 2022

The Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo viert dit jaar haar 25e verjaardag en dat wordt op zaterdag 26 maart gevierd met optredens van de verschillende onderdelen van de vereniging tijdens een receptie / open huis.

De Borculose doedelzakband ontstond in 1997 als een afsplitsing van een lokale muziekvereniging. Enkele leden van de drumband zochten naar iets nieuws en vonden die in de Schotse doedelzak en het zogenaamde highland drumming. Al snel werd een Schotse dansgroep toegevoegd aan de vereniging. Highland Valley Pipes and Drums heeft ook al jaren een eigen orkest ‘Castle Band’ en sinds 2020 ook een jeugddoedelzakband. De vereniging vormt ook de basis van Music Show Scotland.

Het jubileum van Highland Valley Pipes and Drums wordt op zaterdagmiddag 26 maart gevierd met een receptie / open huis. Tussen 15:30u en 17:30u is iedereen van harte welkom. Er zijn optredens van zowel de doedelzakband, de jeugdband als de Schotse dansgroep.

De vereniging is gevestigd in de gebouwen van Beerten Groep aan het Jonkerspad 1 in Borculo. Aanmelden is niet nodig.

Doedelzakspelers van Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo in de voorste rij bij Music Show Scotland.
Foto: H. Messerschmidt, Scotscorner Pipe Band Consultancy

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Aftrap competitieseizoen geslaagd

Aftrap competitieseizoen geslaagd

Na drie jaar afwezigheid was er zaterdag 18 maart weer een competitie voor doedelzakands en solospelers op Nederlandse bodem. De Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands kan terugkijken op een geslaagde aftrap van het competitieseizoen.

Competitie voor minibands en solisten in Kerkdriel

Competitie voor minibands en solisten in Kerkdriel

Op zaterdag 18 maart vindt in Kerkdriel de Solo-en Miniband Competities plaats. Zes minibands en diverse sololisten worden gejureerd door Josien Teerlink, Thomas Kerkhof en Carel Ooms.