Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Borculose doedelzakband 25 jaar

25 maart 2022

Geschreven door: Kees

The Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo viert dit jaar haar 25e verjaardag en dat wordt op zaterdag 26 maart gevierd met optredens van de verschillende onderdelen van de vereniging tijdens een receptie / open huis.

De Borculose doedelzakband ontstond in 1997 als een afsplitsing van een lokale muziekvereniging. Enkele leden van de drumband zochten naar iets nieuws en vonden die in de Schotse doedelzak en het zogenaamde highland drumming. Al snel werd een Schotse dansgroep toegevoegd aan de vereniging. Highland Valley Pipes and Drums heeft ook al jaren een eigen orkest ‘Castle Band’ en sinds 2020 ook een jeugddoedelzakband. De vereniging vormt ook de basis van Music Show Scotland.

Het jubileum van Highland Valley Pipes and Drums wordt op zaterdagmiddag 26 maart gevierd met een receptie / open huis. Tussen 15:30u en 17:30u is iedereen van harte welkom. Er zijn optredens van zowel de doedelzakband, de jeugdband als de Schotse dansgroep.

De vereniging is gevestigd in de gebouwen van Beerten Groep aan het Jonkerspad 1 in Borculo. Aanmelden is niet nodig.

Doedelzakspelers van Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo in de voorste rij bij Music Show Scotland.
Foto: H. Messerschmidt, Scotscorner Pipe Band Consultancy

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Inter Scaldis scoort goed in Kerkdriel

Tijdens de jaarlijkse miniband- en solocompetities op zaterdag 23 maart in Kerkdriel, sleepte Inter Scaldis Pipes and Drums de meeste prijzen binnen. Grote winnaar bij de solowedstijden was piper Martijn Selier.

Competitie Kerkdriel op één dag!

Competitie Kerkdriel op één dag!

Op zaterdag 23 maart vinden de jaarlijkse miniband- en solocompetities plaats georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB). Er doen zes doedelzakbands mee uit Nederland en België. Daarnaast zijn er verschillende solisten in dertien onderdelen piping en drumming.

International Bagpipe Day 2024

International Bagpipe Day 2024

10 maart is International Bagpipe Day waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor alle vormen van de doedelzak. De Schotse doedelzak werd in de afgelopen decennia bespeeld op bijzondere locaties en tijdens gekke acties. Ministerie van Doedelzaken heeft drie opvallende momenten uitgezocht.