Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Borculose doedelzakband 25 jaar

25 maart 2022

Geschreven door: Kees

The Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo viert dit jaar haar 25e verjaardag en dat wordt op zaterdag 26 maart gevierd met optredens van de verschillende onderdelen van de vereniging tijdens een receptie / open huis.

De Borculose doedelzakband ontstond in 1997 als een afsplitsing van een lokale muziekvereniging. Enkele leden van de drumband zochten naar iets nieuws en vonden die in de Schotse doedelzak en het zogenaamde highland drumming. Al snel werd een Schotse dansgroep toegevoegd aan de vereniging. Highland Valley Pipes and Drums heeft ook al jaren een eigen orkest ‘Castle Band’ en sinds 2020 ook een jeugddoedelzakband. De vereniging vormt ook de basis van Music Show Scotland.

Het jubileum van Highland Valley Pipes and Drums wordt op zaterdagmiddag 26 maart gevierd met een receptie / open huis. Tussen 15:30u en 17:30u is iedereen van harte welkom. Er zijn optredens van zowel de doedelzakband, de jeugdband als de Schotse dansgroep.

De vereniging is gevestigd in de gebouwen van Beerten Groep aan het Jonkerspad 1 in Borculo. Aanmelden is niet nodig.

Doedelzakspelers van Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo in de voorste rij bij Music Show Scotland.
Foto: H. Messerschmidt, Scotscorner Pipe Band Consultancy

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Welke pipe bands spelen tijdens Market Garden?

Welke pipe bands spelen tijdens Market Garden?

Doedelzakmuziek speelt tijdens de Airbornemaand, ieder jaar in september, een belangrijke rol. Welke bands waar te zien en te horen zijn, hebben we op een rijtje gezet.

Wereldkampioen met Nederlands tintje 

Wereldkampioen met Nederlands tintje 

Tijdens de World Pipe Band Championships werd Peoples Ford Boghall & Bathgate Caledonia Pipe Band wereldkampioen 2023. Met de deelname van de Nederlandse tenor drummer Robbert van Gorp is het ook een klein Nederlands feestje.

Last minute: Tips voor je vakantie in Schotland

Last minute: Tips voor je vakantie in Schotland

Augustus is dé maand voor de liefhebber van doedelzakmuziek! Ga jij naar Schotland? Ministerie van Doedelzaken heeft een aantal evenementen voor je op een rij gezet. Schotland zonder doedelzak? Dan ben je niet echt in Schotland geweest.