Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Geschreven door: Kees

Borculose doedelzakband 25 jaar

25 maart 2022

The Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo viert dit jaar haar 25e verjaardag en dat wordt op zaterdag 26 maart gevierd met optredens van de verschillende onderdelen van de vereniging tijdens een receptie / open huis.

De Borculose doedelzakband ontstond in 1997 als een afsplitsing van een lokale muziekvereniging. Enkele leden van de drumband zochten naar iets nieuws en vonden die in de Schotse doedelzak en het zogenaamde highland drumming. Al snel werd een Schotse dansgroep toegevoegd aan de vereniging. Highland Valley Pipes and Drums heeft ook al jaren een eigen orkest ‘Castle Band’ en sinds 2020 ook een jeugddoedelzakband. De vereniging vormt ook de basis van Music Show Scotland.

Het jubileum van Highland Valley Pipes and Drums wordt op zaterdagmiddag 26 maart gevierd met een receptie / open huis. Tussen 15:30u en 17:30u is iedereen van harte welkom. Er zijn optredens van zowel de doedelzakband, de jeugdband als de Schotse dansgroep.

De vereniging is gevestigd in de gebouwen van Beerten Groep aan het Jonkerspad 1 in Borculo. Aanmelden is niet nodig.

Doedelzakspelers van Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo in de voorste rij bij Music Show Scotland.
Foto: H. Messerschmidt, Scotscorner Pipe Band Consultancy

© Ministerie van Doedelzaken

Ook interessant…

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Welke pipe bands spelen op Remembrance Sunday?

Diverse Nederlandse doedelzakbands herdenken zondag 13 november, Remembrance Sunday, de Britse en Canadese militairen die omkwamen tijdens de bevrijding van Nederland. Wie er bij wil zijn, vindt in dit artikel een overzicht van waar en wanneer welke bands spelen.

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie start promotour en publiceert magazine

Ministerie van Doedelzaken start zaterdagavond 5 november in Groningen de promotietour. In de stand presenteert het informatiecentrum promotiemateriaal en de eerste druk van het magazine ‘Pipe(r)s of War’. De nieuwe folder werd vrijdag officieel overhandigd aan de voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands (NOvDB).

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu

Doedelzakspelers herdenken toen en nu! De maand oktober was ‘Maand van de geschiedenis’ in Nederland onder het motto ‘ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Ministerie van Doedelzaken draagt graag haar steentje bij en dook in de archieven. We gaan terug naar 13 en 26 oktober 1944.