Ministerie van Doedelzaken

Nieuws

Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums viert 30e verjaardag

25 september 2020

Geschreven door: Kees

The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums uit Leiden vieren in 2020 hun 30e verjaardag en daar staat de doedelzakband deze week bij stil. In mei van dit jaar besteedde we al uitvoerig aandacht aan deze bijzondere Nederlandse pipe band. Een band die niet alleen in naam en optredens verbonden is aan een Schotse clan, maar ook officieel toestemming heeft gekregen van de Clan Chief om het wapen te dragen. En dat terwijl de band begon met tweedehands kilts en aanvankelijk de naam van een Nederlands sigarenmerk wilde voeren! In de afgelopen 30 jaar trad de band op in binnen- en buitenland waaronder Frankrijk en Schotland. De band is de officiële doedelzakband van de Clan MacLaine. Namens het Ministerie van Doedelzaken van harte gefeliciteerd. Het bandportret over The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums is te vinden op onze pagina ‘Bandportretten’.

© Ministerie van Doedelzaken

ander nieuws…

Veel doedelzakmuziek tijdens Airborne maand

Veel doedelzakmuziek tijdens Airborne maand

Veel doedelzakmuziek tijdens de Airborne Maand waarin wordt herdacht dat 80 jaar geleden Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem plaatsvonden. Dit alles in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en H.R.H. Princess Anne (The Princess Royal).

Jubileum Seaforth met massed band

Jubileum Seaforth met massed band

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums viert haar 25e verjaardag. Dit doen zij samen met drie gastbands en verzorgen op 14 september optredens in Voorthuizen en Barneveld.

Beatrix blikt terug op Worlds

Beatrix blikt terug op Worlds

Beatrix Pipe Band behaalde zaterdag 14 augustus een zevende plaats op de World Pipe Band Championships in Glasgow. In Grade 4B, met 49 deelnemende pipe bands, wist Beatrix zich na de voorronde te kwalificeren voor de finale. Enkele spelers blikken terug.