Ministerie van Doedelzaken

Evenementen

Royal Edinburgh Military Tattoo

The Royal Edinburgh Military Tattoo (REMT) keert terug met het thema ‘Journeys’.
Tijdens de REMT treden (militaire) orkesten en showgroepen op uit de hele wereld. Het hoogtepunt is voor veel bezoekers The Massed Pipes and Drums, die wordt samengesteld uit militaire pipe bands van over de hele wereld. De laatste jaren maken ook civiele pipe bands onderdeel uit van deze samengestelde band.
De Tattoo heeft in samenwerking met onder andere de Royal Scottish Pipe Band Association enkele jaren geleden ‘The Royal Edinburgh Military Tattoo Pipes and Drums’ opgericht. ‘The Royal Edinburgh Military Tattoo Pipes and Drums’ is een speciale pipe band die bestaat uit burgermuzikanten die deelnemen aan taptoe. Deze band is ook toegankelijk voor doedelzakspelers uit andere Europese landen. Zo speelden in 2023 de Nederlanders Arie van Sluijs en Viktor Kuppens mee. Geef je over aan het geluid van de pipes en laat je meevoeren in een spectaculaire show.

Let op: Doordeweeks vangen de shows aan om 21.30u. Op zaterdag is er naast de late show een eerdere taptoe die begint om 18.15u. Op zondag wordt er niet gespeeld.

Info

Locatie

Uw evenement hier?