Ministerie van Doedelzaken

Evenementen

Piping Live! 20th Edition

Piping Live! keert deze zomer terug voor haar 20e editie!
Het grootste pipingfestival ter wereld trekt jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers naar Glasgow en dit jaar hoopt de organisatie nog meer bezoekers te trekken, aangezien het al twee decennia dik gedrukt op de Schotse culturele kalender staat.

De meeste evenementen worden gehouden in en rond The National Piping Centre, de thuisbasis van een internationaal geprezen opleidingsinstituut die pipers ondersteunt tijdens hun reis een goede doedelzakspeler te worden. Op de agenda staan verschillende competities, waaronder 17 solo piping evenementen en een kwartetcompetitie, dagelijks straatoptredens van verschillende doedelzakbands en meerdere (kleinschalige) concerten.

De World Pipe Band Championships, die in opdracht van The Royal Scottish Pipe Band Association worden georganiseerd door Glasgow Life, vinden ook plaats tijdens Piping Live!
Het evenement, dat altijd een langverwacht hoogtepunt is in de wereldwijde piping-scene, vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Tickets voor de World Pipe Band Championships gaan vanaf de tweede week van juni vroeg in de verkoop.

Kortom, je ontkomt niet aan de doedelzak tijdens Piping Live! Ga voor het volledige programma, toegangsprijzen en meer informatie naar https://pipinglive.co.uk/

Omslag: Piping Live! / John Slavin

Info

Locatie

Uw evenement hier?