Ministerie van Doedelzaken

Evenementen

Gratitude & Peace Ceremony Mesch

De Amerikaans / Nederlandse organisatie Mission Margraten Plus verzorgt sinds 2022 een speciale herdenking voor adoptanten van graven van Amerikaanse militairen die begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Deze herdenking vindt plaats op de zaterdag vóór de officiële herdenking in Margraten en wordt gehouden in Mesch. Dit was in september 1944 de eerste Nederlandse plaats die bevrijd werd door de Geallieerde troepen (Amerikanen).

In het bijzijn van Amerikaanse veteranen, die hiervoor speciaal naar Nederland komen, is er een herdenking, worden toespraken gehouden en worden kransen gelegd. Na afloop krijgt een groep adoptanten van de Amerikaanse veteranen een stuk marmer en een certificaat overhandigd als dank voor de adoptie van een graf.

De aankomst van de veteranen (met historische voertuigen) en de herdenking wordt muzikaal omlijst door The City of Apeldoorn Pipes and Drums (Royal Canadian Legion) uit Apeldoorn.

De herdenking vindt buiten plaats en is gratis toegankelijk. Bezoekers worden verzocht uiterlijk 11:45u aanwezig te zijn. Aan de rand van Mesch is een parkeerplaats ingericht voor bezoekers.

Info

Locatie

Uw evenement hier?