Rob Mellink (1993) kwam in 2006 in aanraking met de doedelzakwereld toen hij lid werd van The Clan MacBeth Pipe Band in Groningen waar hij begonnen is als snare drummer. Van 2012 tot en met 2017 was hij ook drum major bij de Groningse band. Daarnaast is hij ook meerdere jaren bestuurslid en bandmanager geweest. Vanuit die functies was hij nauw betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse concert ‘Schotse Avond’ (o.a. verantwoordelijk voor het project ‘digitale kaartverkoop’), de werving van nieuwe leden en contactpersoon voor opdrachtgevers. Hij is sinds 2011 lid van de cast van Music Show Scotland als drummer en drum major.

Zijn kracht is het organiseren en structuren van werkprocessen, het ontwerpen van (digitale) media producten en het bedenken van creatieve concepten.

Naast zijn werk als Nautisch Officier in de zeevaart combineert hij zijn voorliefde voor Schotland, tartans en kilts, geschiedenis en pipe bands in zijn activiteiten voor het Ministerie van Doedelzaken als content creator.