Kees Westerkamp (1966) begon in 1980 met drummen bij Drumfanfare EDG in Ermelo. Hij behaalde diverse tamboerdiploma’s, volgde les concertpauken spelen aan de Utrechtse Muziekschool en leerde accordeon spelen. Hij speelde bij diverse harmonie- en accordeonorkesten. In 1990 stapte hij over naar de doedelzakwereld en werd lid van de St. Andrews Pipe Band in Rotterdam, die hij in 1991 verruilde voor de Beatrix Pipe Band in Hilversum. Daar was hij tot 2006 drummer, drum major en bestuurslid. In 1999 was hij mede-oprichter van The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums. In 2000 was hij mede-initiatiefnemer van The Holland Massed Pipes and Drums en bekleedde daar tot 2014 de rol van voorzitter en drum major. Van 2006 tot 2015 was hij drum major en bestuurslid (o.a. voorzitter) van The Clan MacBeth Pipe Band in Groningen. Hij maakt sinds 2009 deel uit van Music Show Scotland als drum major en social media manager.

Buiten muziekverenigingen om is hij betrokken bij het organiseren van evenementen waarvoor doedelzakmuziek gevraagd wordt. Regelmatig wordt hij gevraagd voor het leiden van (grotere) pipe bands tijdens taptoes, parades en herdenkingen. Zo leidde hij bands in onder andere Edinburgh, Ieper, Groningen en vele andere plaatsen.

Kees is afgestudeerd bibliothecaris en in het dagelijks leven is hij werkzaam aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is afstudeercoördinator van de opleiding Communication & Multimedia Design en doceert vakken op het gebied van information literacy, design research, digitale ethiek en organisatiekunde. Hij is (co)auteur van verschillende vakliteratuur waaronder het boek ‘Deskresearch’ waarvan sinds de eerste publicatie in 2007 inmiddels drie edities zijn verschenen.

Zijn kracht is verbinden van mensen en het initiëren van nieuwe initiatieven.

Hij combineert zijn voorliefde voor Schotland, blaasmuziek, kilts en geschiedenis in zijn activiteiten voor het Ministerie van Doedelzaken als researcher en schrijver.